بهداشت و دامپزشکی
1398/9/3    
بازدید: 1586
کشتارگاه صنعتی دام همدان با به کارگیری از جدید ترین متدهای بهداشتی روز تمام تلاش خود را در جهت ذبح و عرضه گوشت سالم و بهداشتی می نماید.

از لحظه ورود دام زنده به کشتارگاه، دام ها در سالن های مجزای گاوی و گوسفندی در حالت قرنطینه قرار گرفته و دامپزشک های مجرب دام ها را به دقت معاینه نموده و پس از تایید سلامت برای ذبح آماده میگردند.

سالن های کشتار (گاوی -گوسفندی) با در نظر گرفتن گرفتن تمامی عوامل برای رعایت اصول بهداشتی و تجهیزات پیشرفته طراحی و ساخته شده است که چنانچه در هر قسمتی عوامل بیماری زا مشاهده گردد برای خارج کردن لاشه های مشکوک بیماری مسیرهای مناسبی در خط پیش بینی شده است و کلیه اجزاء و عوامل آلوده بلافاصله بعد از تشخیص واحد بازرسی بهداشتی از سالن کشتارمنتقل و از آنجا به تبدیل ضایعات برای تولید پودر گوشت منتقل می گردد.

در کلیه ایستگاه های خط کشتار استریل کننده ها و شستشو دهنده هایی وجود دارند که برای جلوگیری از آلودگی و عفونت های ثانویه پس از هر بار تماس اپراتورها با لاشه، دست و ابزار مورد استفاده استریل می شوند. انتقال لاشه ها در سالن کشتار و حرکت آن تا محل بارگیری به صورت اتوماسیون صورت می گیرد و تماس با لاشه بسیار اندک است. کلیه سطوح تجهیزات، دارای پوشش گالوانیزه و تمام استیل می باشد و کف سالن ها و دیوارها با پوشش های مناسب بهداشتی که امکان شست و شوی کامل را دارد فراهم شده و در کل یک مجموعه پیشرفته با ساز و کارهای پیش بینی شده در خط کشتار و سالن های آلایش امکان رعایت اصول و ضوابط بهداشتی را برای تولید یک محصول سالم و با کیفیت فراهم می نماید.

بسیاری از بیماری هایی که جزء بیماری های مشترک بین انسان و دام شناسایی شده اند از مصرف فرآورده های دامی آلوده و محیط های غیر بهداشتی و سنتی به وجود می آیند. این در حالی است که تولید گوشت در کشتارگاه های صنعتی امکان پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام را فراهم می کند.

بعد از ذبح با درج لیبل مخصوص کشتارگاه لاشه نر و ماده مشخص شده و به قسمت سردخانه منتقل میگردد که بعد از ماندن در دمای 1 تا 4 درجه به مدت 24 ساعت کلیه میکروبها و ویروس های احتمالی از بین میرود.در نهایت در روز بعد مجددا با تایید دامپزشک لاشه مهر مخصوص اداره بهداشت خورده و توسط ماشین های یخچال دار مخصوص برای توزیع به بازار آماده می گردند.

همچنین لاشه هایی که برای مصارف صنعتی تولید فراورده های گوشتی از جمله کارخانه های تولید (سوسیس و کالباس و ..) نگهداری می شوندبا لیبل جداگانه مخصوص خود مشخص    می گردن